Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Σαλάτα με μπρόκολο και σάλτσα βινεγκρέτ

Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 ματσάκι ρόκα
2 ντομάτες μικρές
1 σκελίδα σκόρδο
4 φιλέτα αντζούγιας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι από λευκό κρασί
1 καυτερή πιπεριά
αλάτι

Οδηγίες
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα της αντζούγιας και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο κομμένο στη μέση και την καυτερή πιπεριά, δημιουργώντας μία νόστιμη βινεγκρέτ.

Αφού ξεφλουδίσετε τις ντομάτες και αφαιρέσετε τους σπόρους ,τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε το μπρόκολο το χωρίζετε σε μπουκετάκια και αφαιρείτε τα σκληρά μέρη. Βράζετε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι να λιώσει. Το αφήνετε σε μία πιατέλα να κρυώσει.

 Στη συνέχεια, το ανακατεύετε με την ρόκα, που την έχετε κόψει σε μία σαλατιέρα και καρυκεύετε τη σαλάτα σας, με τη σάλτσα βινεγκρέτ που φτιάξατε προηγουμένως. Γαρνίρετε με τις ντομάτες και σερβίρετε.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...