Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Σούπας κολοκύθας με φακές

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
400 γρ. κολοκύθα (μόνο το εσωτερικό)
2 κρεμμυδάκια
200 γρ. φακές
4 κλωναράκια θυμάρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
40 γρ. ρόκα τρυφερή
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Οδηγίες
Σοτάρετε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμυδάκι, αφού τα κόψετε σε κύβους, με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα για 5 λεπτά.  Προσθέτετε τις φακές, ένα κλωναράκι θυμάρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν μέχρι να σωθεί τελείως το νερό. Λίγο πριν το τέλος, αλατίζετε και σβήνετε την φωτιά.

Ροδίζετε την κολοκύθα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια, σε όποιο σχήμα επιθυμείτε, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το θυμάρι. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό και το μαγειρεύεται για 20 λεπτά με ανοιχτό σκεύος.

Στη συνέχεια αφαιρείτε  το θυμάρι και σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά πιάτα,  τακτοποιώντας στο κέντρο  τα φιλαράκια ρόκας μαζί με τις φακές.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ