Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού και ανήθου

Υλικά
500 γρ. κολοκυθάκια
1 κουταλιά αλάτι
175 γρ. τρίμμα φρέσκου ψωμιού
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. τυρί φέτα
40 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

για την σως γιαουρτιού:
 400 γρ. πλήρες γιαούρτι
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο
½κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Οδηγίες
Για να αφαιρέσετε την επιπλέον υγρασία από τα κολοκυθάκια, τα περνάτε από τον τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κρατάτε στην άκρη 8 κουταλιές τρίμμα ψωμιού, βάζετε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνεται για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι τότε τα τρίμματα να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Έπειτα τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τα στύβετε με τα χέρια, ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Απλώνεται το μείγμα πάνω σε καθαρή πετσέτα και σκεπάζετε με δεύτερη πετσέτα. Αναμειγνύετε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, την φέτα, το υπόλοιπο τρίμμα ψωμιού, το δυόσμο και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Με αλευρωμένα χέρια, πλάθετε 15-18 στρογγυλούς και πλατιούς κεφτέδες. Βουτάτε τους κεφτέδες στα ψημένα τρίμματα του ψωμιού και φροντίζετε να καλυφθούν εντελώς.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, έτσι ώστε ο κάθε κολοκυθοκεφτές να βυθίζεται μέχρι τη μέση στο λάδι. Αφήνετε το λάδι να κάψει και έπειτα τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζεται τη σος, χτυπώντας το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείος πολτός και ανακατεύοντας το με τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με την σος γιαουρτιού και τις φέτες λεμονιού.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

  • Χορτόπιτα

    Υλικά 1 ½ διάφορα άγρια χόρτα 200γρ φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μάραθο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ½ κιλό ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 ½ κούτα φέτα 1 δόση φύλλο...

    περισσότερα

  • Σαλάτα με καρότο και πορτοκάλι

    Υλικά 450 γρ. καρότα 2 μεγάλα πορτοκάλια 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ελάχιστη ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας φιστικιά...

    περισσότερα

  • Προετοιμάστε ένα brunch στα μέτρα σας!

    Το brunch μπορείτε να το ετοιμάσετε και στο σπίτι σας, ποντάροντας σε ελαφριές συνταγές. Το μενού που θα βρείτε παρακάτω είναι αναζωογονητικό και τονώνει τα επίπεδα...

    περισσότερα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ