Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Σούπα αλ πέστο

Υλικά για τη σούπα

·         1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα ξερά φασόλια

·         200 γρ. βρασμένο αρακά

·         1 φλιτζάνι ρύζι

·         200 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

·         2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

·         100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

·         3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο

·         200 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

·         2 κοτσάνια ψιλοκομμένο σέλινο

·         2 κολοκυθάκια

·         αλάτι

·         8 ποτήρια νερό


Υλικά για τη σάλτσα πέστο

·         ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

·         2 σκελίδες σκόρδο

·         ¼ κουταλάκι αλάτι

·         2 κουταλιές κουκουνάρια

·         20 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

       ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα


Εκτέλεση
Για την σάλτσα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι 1 κουταλάκι λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε τα κουκουνάρια. Τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα, προσέχοντας να μην κολλήσουν. Στεγνώνετε τα κουκουνάρια με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το λάδι. Ξεπλένετε καλά το βασιλικό και τον βάζετε στο μπλέντερ με τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάτε τα υλικά στο μπλέντερ και σιγά σιγά προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.

Για την σούπα κόβετε τα λαχανικά σε κύβους,  τα καρότα σε ροδέλες και τα ρίχνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα για να τα σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ήδη βρασμένα φασόλια και τον αρακά καταφέρετε να πάρουν γεύση. Έπειτα προσθέτετε το ρύζι, το αφήνετε να βράσει καλά και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα προσθέτοντας την σάλτσα πέστο.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...