Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Κρεμμυδοπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη

·         1 ποτήρι νερό

·         1 κουταλάκι ελαιόλαδο

·         1/2 κιλό αλεύρι

Υλικά για τη γέμιση

·         4 μικρά κρεμμυδάκια

·         500 γρ. τυρί φέτα

       πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια τα βράζετε, τα σουρώνετε και στη συνέχεια τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τη φέτα που την έχετε τρίψει καλά με τα χέρια σας ή με ένα πιρούνι, ρίχνετε αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη ζύμη, διαλύοντας το αλεύρι με το νερό και λίγο ελαιόλαδο και πλάθοντας μέχρι να έχετε στα χέρια σας μια ζύμη αφράτη και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.

Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, την κόβετε σε στρογγυλά κομματάκια, βάζετε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση και τα κλείνετε καλά πατώντας στα στις άκρες να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.

Τα τηγανίζετε σε καυτό μπόλικο λάδι. Τα κρεμμυδοπιτάκια είναι εξίσου νόστιμα ζεστά αλλά και κρύα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...