Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Κροκέτες μοτσαρέλας

Υλικά
150 γραμ. μοτσαρέλα
150 γραμ. ψίχα φρέσκου ψωμιού
100 γραμ. τυρί τριμμένο
3 αυγά
3 κλωναράκια ματντζουράνας
μοσχοκάρυδο
άφθονο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
αλάτι

Οδηγίες
Ανακατεύετε στο μίξερ την ψίχα του ψωμιού, τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια, τα αυγά, το αλάτι, το τριμμένο τυρί, τα φύλλα της μαντζουράνας και λίγο μοσχοκάρυδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομογενές.

Πλάθετε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα περνάτε από το αλεύρι και έπειτα τα τηγανίζετε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βυθίζετε προσεχτικά τα μπαλάκια της μοτσαρέλας, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τις κροκέτες με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ