Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Βασική σάλτσα ντομάτας

Υλικά
1 κιλό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 κλωναράκι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 φυλλαράκια βασιλικό
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις βυθίζετε σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και κατόπιν σε κρύο. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο (όλα χοντροκομμένα) για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ζάχαρη και καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.

Μισοσκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει. Αν θέλετε η σάλτσα σας να έχει βελούδινη όψη, τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...