Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Κινόα με μανιτάρια και σκόρδο

Υλικά

·         1 φλιτζάνι κινόα

·         1 κουταλιά ελαιόλαδο

·         1 κιλό μανιτάρια (της προτίμησής σας), κομμένα σε φέτες

·         5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

·         1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι

·         αλάτι

·         πιπέρι

·         2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

 

Οδηγίες

·         Βράστε σε μια κατσαρόλα  τη κινόα  με 2 φλιτζάνια νερό για 15-20 λεπτά μέχρι απορροφηθεί

·         Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το θυμάρι, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3-4 λεπτά. Τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε με τη κινόα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

·         Σερβίρετε αμέσως, γαρνίρεται με παρμεζάνα, αν θέλετε.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

  • Ντοματόσουπα με πιπεριά

    Υλικά 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο 500 γρ. μικρές ντομάτες 600 γρ. ζωμό λαχανικών 1 σκελίδα σκόρδο 1 ματσάκι μαντζουράνα 1 ματσάκι βασιλικό 250 γρ. πιπεριές ψημένες στο γκριλ ...

    περισσότερα

  • Μηλόπιτα διαίτης

    Υλικά για ζύμη 100γρ αλεύρι για όλες τιε χρήσεις 50γρ βούτυρο 1 κουταλιά της σούπα ασπαρτάμη 1 πρέζα αλάτι Υλικά για γέμιση 450γρ καθαρισμένα και κομμένα στη μέση μήλα ...

    περισσότερα

  • Ιδιαίτερη «πίτα» με κολοκύθα

    Τώρα που η κολοκύθα έχει την τιμητική της, φτιάξτε μια πεντανόστιμη συνταγή...    Υλικά: 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1...

    περισσότερα

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...