Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Μπιφτέκια με κινόα, γλυκοπατάτα και ρεβίθια

Υλικά

·         1/3 κούπας κινόα

·         1 μέτρια γλυκοπατάτα

·         1 ½ κούπα ρεβίθια μαγειρεμένα, στραγγισμένα

·         1 κ.σ. τζίντζερ, πολτοποιημένο

·         1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο

·         3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

·         ¾ κ.γ. αλάτι

·         2 κ.γ. σπόρους κύμινου, ελαφρώς ψημένους

·         2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

·         6 κ.σ. αλεύρι κινόας

·         1 κούπα αρακά

·         1 κούπα ανάλατα φιστίκια, ελαφρώς ψημένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

·         Κόκκινο πιπέρι

·         Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Βράστε την κινόα με μια κούπα νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε τη στην άκρη.

Στο μεταξύ, κόψτε τη γλυκοπατάτα σε ροδέλες και βράστε τη μέχρι να μαλακώσει, για 15 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει, ξεφλουδίστε τη και βάλτε σε ένα μίξερ.

Προσθέστε επίσης στο μίξερ τα ρεβίθια, το τζίντζερ, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ¾ κ.γ. αλάτι, το κύμινο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται το μείγμα να είναι εντελώς λείο.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα και το αλεύρι κινόας. Ανακατεύστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τον αρακά (και τα φιστίκια, αν θέλετε). Δοκιμάστε να δείτε αν το μείγμα μας θέλει κι άλλο αλάτι, χυμό λεμονιού ή κόκκινο πιπέρι.

Βάλτε ½ κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό, κουνώντας το να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήστε μέχρι να κάψει και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά.

Πλάστε τα μπιφτέκια και τηγανίστε τα.

Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τα σερβίρουμε ζεστά. 

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ