Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Π Πράσινο Κουτάλι

Μαρμελάδα δαμάσκηνο με ολόκληρα κομμάτια που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά
2-3 κιλά περίπου ώριμα δαμάσκηνα
1,5 κιλά περίπου λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλύντε τα δαμάσκηνα και σκουπίστε τα καλά με μια καθαρή πετσέτα. Τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Ζυγίζετε τα δαμάσκηνα αλλά και τη ζάχαρη (αναλογεί 750γρ ζάχαρη για κάθε κιλό φρούτα)

Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας αργά.

Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και αφήστε τα φρούτα να ξεκουραστούν για όλη τη νύχτα. Ο χρόνος αυτός θα επιτρέψει στη ζάχαρη να εισχωρήσει ομοιόμορφα σε όλα τα δαμάσκηνα.

Την επόμενη μέρα, ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε τα δαμάσκηνα να βράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο με προσοχή.

Αποστειρώνετε τα βαζάκια.

Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, κλείστε τη φωτιά και τοποθετήστε τη μαρμελάδα στα βάζα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...