Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
300γρ πράσα ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ φέτα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
λίγο μάραθο
2 αυγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
8 φύλλα από τη βασική συνταγή για φύλλα ζύμης

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεματάμε σε νερό για λίγα λεπτά. Το κόβουμε και το στραγγίζουμε καλά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με πράσο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καλά στραγγισμένο σπανάκι, τα μυρωδικά, τη φέτα τριμμένη με τα χέρια, τα αυγά χτυπημένα, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Τοποθετούμε στον ζεστό φούρνο ένα ταψί  ανάποδα στο κάτω μέρος.

Τυλίγουμε με το καλάμι ένα φύλλο και το απλώνουμε προσεκτικά στην επιφάνεια του ταψιού να ψηθεί για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα, το βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 ακόμα φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί 40εκ και στρώνουμε κάτω 2 φύλλα λαδωμένα ένα- ένα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα 4 ψημένα φύλλα, απλώνοντας  φύλλο- γέμιση και στο τέλος 2 ωμά φύλλα λαδωμένα.

Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων εσωτερικά, ραντίζουμε με λάδι και λίγο χλιαρό νερό και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μισή ώρα στην κάτω θέση του φούρνου. Χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα ακόμα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ