Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Π Πράσινο Κουτάλι

Τάρτα με μέλι και καρύδια

Χρόνος ψησίματος : 65 λεπτά

Θερμίδες:  390

 

Υλικά

200 γρ. μέλι

300 γρ. αλεύρι

60 γρ. ψωμί καρυκευμένο με μπαχαρικά (κύμινο, κλπ.)

1 λεμόνι ολόκληρο

4 αυγά

150 ml κρέμα γάλακτος

30 γρ. ζάχαρη

40 γρ. καρύδια

130 γρ. βούτυρο

αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να τρίβεται. Προσθέτετε 2 αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η ζύμη και να σχηματίσετε μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το μέλι σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού (χρησιμοποιείτε όλη τη φλούδα και την τρίβετε πολύ καλά). Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το ψωμί τριμμένο με τα καρύδια, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.

3. Απλώνετε τα 2/3 της ζύμης που έχετε ετοιμάσει σε ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου 2 mm. Επενδύετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα αντικολλητική, διαστάσεων 20x26 εκ. κι αφού το βουτυρώσετε ρίχνετε  μέσα τη ζύμη, απλώνοντάς τη καλά.

4. Στρώνετε ομοιόμορφα πάνω στο  φύλλο το μίγμα του μελιού και στη συνέχεια με τη ζύμη που σας περίσσεψε σχηματίζετε λωρίδες, τις οποίες στρώνετε διαγώνια πάνω στη γέμιση, στερεώνοντάς τις  στις άκρες της ζύμης. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 35 λεπτά περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Πράσινο Κουτάλι...

Πράσινο κουτάλι συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ