Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Υ Υγεία

Η αλόη βέρα και τα ιατρικά της οφέλη!

Το τζελ της αλόης βέρα είναι ευρέως γνωστό ότι ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα και βοηθά στη θεραπεία των πληγών. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως, ότι το γνωστό σε όλους μας φυτό σε γλάστρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα πράγματα από την ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα και την διακόσμηση του σπιτιού.

Το φυτό αυτό έχει μακρά ιστορία και χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, που χρονολογούνται από την αρχαία Αίγυπτο. Ο τόπος καταγωγής προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τα Κανάρια Νησιά. Σήμερα, η αλόη βέρα καλλιεργείται σε τροπικά κλίματα παγκοσμίως. οι ερευνητές μόλις τώρα ξεκινούν  να ξεκλειδώνουν τα οφέλη αυτού του φυτού. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τις ιδιότητες που μπορεί να μας προσφέρει.


Ανακούφιση από καούρα
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση  είναι μια πεπτική διαταραχή που συχνά οδηγεί σε καούρα. Μια ανασκόπηση του 2010 υποδεικνύει ότι η κατανάλωση 28 έως 80 γραμμάρια πηκτής αλόης κατά τη διάρκεια του γεύματος θα μπορούσε να μειώσει τη σοβαρότητα της πάθησης . Μπορεί επίσης να διευκολύνει και σε άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την πέψη. Η χαμηλή τοξικότητα του φυτού το καθιστά ασφαλή και ήπια θεραπεία για την καούρα.


Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο
Κατάποση δύο κουταλιών της σούπας χυμό αλόης βέρα ανά ημέρα μπορεί να πήξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 , σύμφωνα με μελέτες . Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αλόη μπορεί να έχει μέλλον στη θεραπεία του διαβήτη.  Όμως, τα άτομα με διαβήτη, που παίρνουν φάρμακα που μειώνουν τη γλυκόζη, πρέπει να προσέχουν όταν καταναλώνουν αλόη βέρα. Ο χυμός μαζί με τα φάρμακα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την γλυκόζη σε επικίνδυνα επίπεδα.


Ένα φυσικό καθαρτικό
Η αλόη βέρα θεωρείται φυσικό καθαρτικό . Ένας αριθμός μελετών, εξέτασε τα οφέλη της χυμώδους ουσίας της αλόης ως προς τα πλεονεκτήματα που παρέχει κατά την διάρκεια  της πέψης . Τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι μικτά. Μια ομάδα επιστημόνων της Νιγηρίας διενήργησε μια μελέτη σε αρουραίους και διαπίστωσε ότι το πήκτωμα που παρασκευάζεται από τα τυπικά φυτά της Αλόης, μπορούσε να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα . Αλλά άλλες μελέτες  από άλλα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αποκάλυψαν την ανάπτυξη όγκου στα μεγάλα έντερα εργαστηριακών αρουραίων από την κατανάλωση του χυμού. Επομένως η κατανάλωση του χυμού πρέπει να γίνεται με φειδώ . Μια δόση από 0,04 έως 0,17 γραμμάρια ξηρού χυμού θεωρείται επαρκής.


Φροντίδα του δέρματος
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό και ενυδατωμένο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το φυτό ευδοκιμεί σε ξηρά και ασταθή κλίματα. Για να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες, τα φύλλα του φυτού αποθηκεύουν νερό. Αυτά τα πυκνά φύλλα νερού, σε συνδυασμό με ειδικές ενώσεις των φυτών που ονομάζονται σύνθετοι υδατάνθρακες, την καθιστούν αποτελεσματική στην ενυδάτωση του προσώπου και στην ανακούφιση του πόνου.


Δυνατότητα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε εξετάστηκαν  οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης emodin, η οποία είναι μια ένωση στα φύλλα του φυτού. Οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι ο χυμός αυτός δείχνει δυναμισμό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω προώθηση αυτής της θεωρίας.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Θεραπεία...

Θεραπεία συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ