Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Υ Υγεία

14 μύθοι για το σεξ

Είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης σε όλο τον κόσμο, από την εφηβεία και μετά. Συζητιέται μεταξύ αντρών με χαμόγελο, αλλά και ανασφάλεια. Ψιθυρίζεται μεταξύ γυναικών με πολλά υπονοούμενα, αλλά και προσδοκίες.

Γίνεται αντικείμενο εκμυστηρεύσεων, αλλά και ονειροπόλησης. Για κάποιους αποτελεί διασκέδαση, για άλλους καθήκον. Ακριβώς όμως επειδή γίνεται πολύς λόγος γι' αυτό, έχουν δημιουργηθεί και πολλοί μύθοι. Ανακαλύψτε λοιπόν όλη την αλήθεια για το σεξ!

 
1. Τα προκαταρκτικά αρέσουν μόνο στις γυναίκες
Τα χάδια, τα φιλιά και τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια θεωρούνται συχνά αρεστά μόνο από τις γυναίκες. Και για αρκετό καιρό ήταν πράγματι έτσι, όταν η αντρική σεξουαλικότητα ήταν ακόμα «πρωτόγονη». Τώρα πια όμως, υπάρχει αντιστροφή της τρυφερότητας, κυρίως από τους πιο νέους άντρες που καλλιεργούν τη «θηλυκή» πλευρά τους. Έτσι λοιπόν αναζητούν και εκείνοι ένα τρυφερό «ορεκτικό» πριν το… ψητό.


2. Ο άντρας απατάει για την ικανοποίηση, η γυναίκα για την αγάπη
Πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι όταν μια γυναίκα αποφασίζει να απατήσει το σύντροφό της, ακολουθεί την καρδιά της, ενώ εκείνος αντίστοιχα αναζητάει μόνο την περιπέτεια και την ικανοποίηση. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Η βάση της απιστίας είναι πολύ συχνά και για τη γυναίκα η σωματική έλξη. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο δηλαδή και εκείνη να προχωράει σε μία παράνομη περιπετειούλα χωρίς κανένα απολύτως συναίσθημα.

 

3. Το μέγεθος παίζει ρόλο
Ένας μύθος που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια και κάνει τους άντρες να αισθάνονται άβολα και αμήχανα, αν δεν είναι «προσοντούχοι». Στην πραγματικότητα όμως, με εξαίρεση τις πορνοταινίες όπου ένα προσόν 
XL κάνει τη διαφορά και προκαλεί θαυμασμό, το μέγεθος του πέους δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το πιο ευαίσθητο μέρος των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι το εξωτερικό, το οποίο δεν ερεθίζεται τόσο από την κολπική διείσδυση.

4. Από μία ηλικία και μετά, το σεξ παίρνει σύνταξη
Άσπρα μαλλιά, μειωμένη ενέργεια και άρα… πεσμένες ορμές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από αυτόν που θέλει τους ηλικιωμένους να απέχουν από το «σπορ». Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ηλικιωμένων ζει μία απολαυστική ερωτική ζωή, μόνο που επικεντρώνεται περισσότερο στην ανταλλαγή συναισθημάτων, παρά στις επιδόσεις.

5. Ο οργασμός θα πρέπει να είναι ταυτόχρονος
Ένας μύθος βγαλμένος από ρομαντική κινηματογραφική ταινία. Οι δύο πρωταγωνιστές, μετά από μία απολαυστική ερωτική επαφή, φτάνουν την ίδια στιγμή στην αποκορύφωση και σφιχταγκαλιάζονται ζώντας έντονα την έκσταση. Στην πραγματική ζωή όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Οι δύο σύντροφοι μπορεί να φτάσουν σε διαφορετικές στιγμές στην απογείωση της ηδονής, κι όμως ο αισθησιασμός να είναι εξίσου έντονος και απολαυστικός. Αντιθέτως, η επίμονη επιδίωξη του ταυτόχρονου οργασμού μπορεί να καταλήξει να φορτώσει με άγχος το ζευγάρι, εμποδίζοντάς το να ζήσει τη στιγμή. Καλύτερα λοιπόν να βασιλεύει ο αυθορμητισμός.

 

6. Το στοματικό σεξ αρέσει μόνο στον άντρα
Είναι κοινή αντίληψη ότι όταν ένας άντρας προσφέρει στοματικό έρωτα στη σύντροφό του, εκείνη αισθάνεται άβολα και δεν το απολαμβάνει. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολλές οι γυναίκες που ευχαριστιούνται το στοματικό σεξ και μάλιστα το θεωρούν ως ένα από τα πιο διεγερτικά και απαραίτητα προκαταρκτικά.

7. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι καλύτερα να αποφεύγεται το σεξ
Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να συνεπάγονται με εννέα μήνες σεξουαλικής αποχής: ένας μύθος που γεννήθηκε από τον φόβο των ζευγαριών να «ενοχλήσουν» το έμβρυο και ενισχύθηκε από τις αμφιβολίες ορισμένων οικογενειακών γιατρών και γυναικολόγων. Σήμερα αντιθέτως, αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στην κύηση, το σεξ επιτρέπεται κανονικά. Μοναδική συμβουλή: να προτιμώνται οι πιο «ντελικάτες» στάσεις.

8. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι οργασμού
Δηλαδή ο κλειτοριδικός και ο κολπικός. Αυτός ο μύθος έχει ταλαιπωρήσει πολλές γυναίκες, βάζοντας τις στη διαδικασία να εντοπίσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο οργασμός είναι ένας. Το σήμα της ικανοποίησης έρχεται πάντα από τον εγκέφαλο και ακόμα κι αν γεννιέται από τη διέγερση των ερωτογενών περιοχών, και κυρίως της κλειτορίδας, στον οργασμό συμμετέχει και το σώμα και η ψυχή.

9. Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι μία γυναίκα έχει φτάσει σε οργασμό
Τη στιγμή που ο αντρικός οργασμός είναι ξεκάθαρος και «αποκαλυπτικός», ο γυναικείος παραμένει μυστηριώδης με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άντρες να αναζητούν κάποιο αναψοκοκκίνισμα ή κάποιο ρίγος από μέρους της συντρόφου τους για να επιβεβαιώσουν ότι την έχουν οδηγήσει στην κορύφωση της ηδονής. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτα στάνταρ που να μπορεί να διαπιστωθεί. Κάθε γυναίκα βιώνει τον οργασμό με το δικό της τρόπο.

10. Όταν ο άντρας έχει στύση, θέλει να κάνει έρωτα
Κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.. Αυτό που αποτελεί μία ξεκάθαρη «εκδήλωση σεξουαλικού ενδιαφέροντος», κάποιες φορές είναι μονάχα μία φυσιολογική αντίδραση όπου η χημεία επικρατεί της επιθυμίας. Για παράδειγμα, οι πρωινές στύσεις είναι αυθόρμητες και εξαρτώνται από τις φάσεις του ύπνου και των ονείρων που έχουν προηγηθεί. Αν δηλαδή το ξύπνημα γίνει κατά τη διάρκεια της φάσης 
REM του ύπνου (η φάση των ονείρων), τότε παρατηρείται διέγερση.

11. 
H έλλειψη τεστοστερόνης επηρεάζει αρνητικά τη στύση;
Πράγματι, όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό του άντρα είναι κάτω από τα φυσιολογικά όρια, είναι δυνατό να δημιουργηθούν προβλήματα στη στύση. Αν τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια, δεν παίζει κανένα ρόλο αν πλησιάζουν περισσότερο το ανώτερα ή τα κατώτερα φυσιολογικά όρια.

12. Υπάρχουν φάρμακα που επηρεάζουν αρνητικά τη στύση;
Ένας μεγάλος αριθμός φαρμάκων δημιουργεί προβλήματα στη στύση. Τα πιο σημαντικά είναι τα αντιανδρογόνα, τα οιστρογόνα, τα διουρητικά, τα αντιυπερτασικά, τα καρδιοτονωτικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντιφλεγμονώδη, τα αντιεπιληπτικά και τα υπνωτικά. Οι κίνδυνοι αυξάνονται από την ανεξέλεγκτη χρήση και την πολυφαρμακία.

13. Η αυτοϊκανοποίηση βλάπτει;
Ήταν παλιός μύθος της παραδοσιακής ιατρικής ότι η αυτοϊκανοποίηση κάνει κακό στο σώμα και το μυαλό. Η σύγχρονη σεξολογία αντιθέτως έχει επανεκτιμήσει τον «μοναχικό» έρωτα. Τόσο για τον άντρα, όσο και για τη γυναίκα, αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο ευχαρίστησης, χαλάρωσης και κυρίως καλύτερης γνωριμίας των ρυθμών του σώματος και της ικανοποίησής του.

14. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές βλάπτουν τη γονιμότητα της γυναίκας.
Με τον ίδιο σύντροφο όχι. Με διαφορετικούς όμως συντρόφους και κυρίως χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος φλεγμονών, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργικότητα του γεννητικού συστήματος της γυναίκας και συνήθως επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη γονιμότητα του άντρα. Επιπλέον, ο συχνές αλλαγές συντρόφων της γυναίκας είναι δυνατόν να διεγείρουν ανοσοβιολογικούς μηχανισμός, οι οποίοι μπορεί να συμμετέχουν στη μείωση της γονιμοποιητικής της ικανότητας.

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Θεραπεία...

Θεραπεία συνέχεια...