Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Υ Υγεία

Ομοιοπαθητική: Εναλλακτική θεραπεία για τη γρίπη

Πώς μπορεί η ομοιοπαθητική να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις άμυνες του οργανισμού κατά του κρυολογήματος, του βήχα, του πυρετού και των εποχιακών ιώσεων; Θεραπείες για κάθε ηλικία με εχινάκεια, πρόπολη, βιταμίνη C. 

Για να βελτιώσετε τις άμυνες του ανοσοποιητικού κατά του κρυολογήματος, μια σημαντική προστασία μπορεί να έρθει από την ομοιοπαθητική. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας, δεν έχει παρενέργειες και είναι συμβατή με τις παραδοσιακές θεραπείες.

Αποστάγματα σε απειροελάχιστες ποσότητες
Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί αποστάγματα από πρώτες ύλες του φυτικού, ζωικού και μεταλλικού κόσμου, γενικά σε απειροελάχιστες δόσεις, οι οποίες γράφονται συχνά με βάση την αρχή της φαρμακολογικής αναλογίας. Αυτό εκφράζει τη σχέση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην τοξικότητα μιας ουσίας και στη θεραπευτική αποτελεσματικότητά της. Για παράδειγμα, το απόσταγμα του κρεμμυδιού, Alium cepa, θα είναι το γιατρικό των οξέων εκδηλώσεων του κρυολογήματος, όπως όταν κόβουμε το κρεμμύδι και παρουσιάζονται εκκρίσεις ματιών και μύτης.

Για πρόληψη αλλά και θεραπεία
Ανάμεσα στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, αυτό που έχει αποδειχθεί χρήσιμο για ενήλικες και παιδιά στη θεραπεία και πρόληψη των καταστάσεων γρίπης είναι το Oscillococcinum. Ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και προσαρμόζει το ανοσοποιητικό σύστημα για μια μεγαλύτερη προστασία και μια πιο γρήγορη ίαση: τα συμπτώματα όπως πονόλαιμος, πυρετός, πονοκέφαλος και βήχας περνούν πιο γρήγορα. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι το Oscillococcinum είναι επίσης αποτελεσματικό στην πρόληψη της γρίπης και στα σύνδρομα που μοιάζουν με τη γρίπη. Σ’ αυτή την περίπτωση η σωστή πρόσληψή του είναι μία δόση την εβδομάδα από Οκτώβρη ως Μάρτιο. Είναι κατάλληλο ακόμα και σε νεογέννητα, ηλικιωμένους και εγκύους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις πρώτες ενδείξεις της γρίπης, δηλαδή τα ρίγη, το συνάχι, τους πόνους στα κόκκαλα.

Εχινάκεια και πρόπολη
Όσον αφορά στη φυτοθεραπεία, οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν πάντα φυτικά αποστάγματα ενδεδειγμένα υπό μορφή μητρικού βάμματος που παρουσιάζονται σε υγρή μορφή και υπό αλκοολική βάση.

Μεταξύ των παρασκευασμάτων που συνιστώνται είναι το μητρικό βάμμα της εχινάκειας και αυτό της πρόπολης. Η εχινάκεια χρησιμεύει στην πρόληψη των ιογενών ασθενειών επειδή δραστηριοποιεί τις άμυνες του ανοσοποιητικού. Το προϊόν προέρχεται από ένα φυτό της βόρειας Αμερικής που χρησιμοποιήθηκε από τη φυλή των Sioux. Η πρόπολη, αντίθετα, ενδείκνυται για τις μολύνσεις του λαιμού, των πνευμόνων. Για την ακριβή δοσολογία καλύτερα να συμβουλευτείτε τον ομοιοπαθητικό ιατρό σας.

Βιταμίνη C
Μια σημαντική βοήθεια για να προστατευθείτε από τις διαταραχές της εποχής είναι και η βιταμίνη C, ένα διατροφικό στοιχείο που παίρνει μέρος σε πολλές διαδικασίες και γενικά δρα σαν αντιοξειδωτικό. Ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Μπορεί να ληφθεί με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις, αλλά είναι καλό να μην ξεχνάμε και την ποσότητα που περιέχεται σε φρούτα και λαχανικά και ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή, στα ακτινίδια, στα μπρόκολα και στα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Θεραπεία...

Θεραπεία συνέχεια...