Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Υ Υγεία

Έχετε τριχόπτωση; Μην περιμένετε! Το φαρμακείο της φύσης σας δίνει τώρα την λύση!

Αίτια τριχόπτωσης
Η τριχόπτωση είναι παροδικό και αναστρέψιμο φαινόμενο, στις περιπτώσεις που συνδέεται με την περίοδο του θηλασμού στις γυναίκες ή με καταστάσεις άγχους. Αντίθετα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί όταν οφείλεται σε δερματική σμηγματόρροια, η οποία συνδέεται άμεσα με τη γενική κατάσταση του οργανισμού, με την συχνότητα των αφοδεύσεων, καθώς και με την κατάσταση του συκωτιού.

Τα μαλλιά μπορεί επίσης να πέφτουν ως συνέπεια της αλωπεκίας κατά τόπους, μιας αυξημένης απώλειας τριχών που οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το στρες, ο πυρετός, η κακή διατροφή αλλά και κάποια φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Όταν εξαλειφθούν οι συγκεκριμένες αιτίες, συνήθως επανεμφανίζεται η τριχοφυΐα. Κάποια στεροειδή που χρησιμοποιούνται από
bodybuilders μπορεί να προκαλέσουν πλήρη απώλεια μαλλιών και να μην ξαναφυτρώσουν ακόμα και μετά την παύση της λήψης της ουσίας.

Ακόμα, έχει διαπιστωθεί ότι περίσσεια βιταμίνης Α στην τροφή ή δίαιτες φτωχές σε πρωτεΐνες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των τριχών. Πρέπει να τονίσουμε ότι η τριχόπτωση στους άντρες οφείλεται κυρίως σε ορμονικούς λόγους.

Προτεινόμενες τροφές
Αν η τριχόπτωση οφείλεται σε κακή διατροφή, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β, σε σίδηρο και μαγνήσιο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην υγεία των μαλλιών και θα πρέπει να περιλαμβάνει ψάρι, αυγά, γάλα, άπαχο κρέας, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, δημητριακά και ελαιόλαδο.  Επιπλέον, τροφές όπως η βρώμη, νεροκάρδαμο, μαγιά μπύρας, αμύγδαλο, κεχρί, καρύδια, τσουκνίδα και γύρη που είναι πλούσιες σε βιταμίνες της ομάδας Β, σίδηρο και μαγνήσιο, είναι ιδανικές κατά της τριχόπτωσης. Αλκοόλ και ζάχαρη φροντίστε να τα μειώσετε ή να τα βγάλετε τελείως από τη διατροφή σας.

Φυτοθεραπεία
Θα χρειαστείτε ρίζα από άρκειο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε ίσες ποσότητες, υπολογίζοντας τέσσερις κουταλιές μείγματος για κάθε λίτρο νερού. Βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά. Το βγάζετε από τη φωτιά και φιλτράρετε μετά από 10 λεπτά. Με αυτό, κάντε πλύσεις και μαλάξεις στα μαλλιά σας 2 φορές την εβδομάδα.

Από τον θησαυρό των βοτάνων (η τσουκνίδα)
Φαγητό: στις σούπες, στο ριζότο, στην ομελέτα και στα γεμιστά.

Πλύσεις: Θα χρειαστείτε 150γρ. ρίζα τσουκνίδας, 20γρ. μικρές πιπεριές, 20γρ. φύλλα δεντρολίβανου και φρούτα. Βράζετε με μισό λίτρο ξύδι, σε χαμηλή φωτιά, τα υλικά για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα αφήστε το μέιγμα να κρυώσει για μισή ώρα και φλτράρετε στύβοντας καλά τα υλικά. Χρησιμοποιήστε το υλικό για να λουστείτε το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Ξεβγάλετε τα μαλλιά σας το επόμενο πρωί.

Μαλάξεις: Θα χρειαστείτε 100γρ. ρίζα τσουκνίδας, 100γρ. ρίζα άρκειο. Βάλτε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά σε μισό λίτρο νερό και μισό λίτρο ξύδι. Έπειτα φιλτράρετε στύβοντας καλά τα υλικά. Χρησιμοποιήστε το έγχυμα για να κάνετε δυναμωτικό μασάζ στα μαλλιά σας κάθε πρωί για 5 περίπου λεπτά. Μην ξεβγάλετε

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Θεραπεία...

Θεραπεία συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ