Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Υ Υγεία

Pilates: Γυμνάζουν το σώμα, αναζωογονούν το νου και ανυψώνουν το πνεύμα!Τι είναι οι
pilates;
Είναι ένα πρόγραμμα άσκησης, τόσο του σώματος, όσο και του νου που προσφέρει μια αίσθηση ολικής αναζωογόνησης, εγρήγορσης και ισορροπίας. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’20 από τον θρυλικό γυμναστή Joseph H. Pilates.  Η μέθοδος pilates είναι προοδευτικό σύστημα, περίπου 1000 ασκήσεων με σκοπό την ευλυγισία, το δυνάμωμα, την ισορροπία και τον έλεγχο όλου του σώματος. Αποτελείται από μια σειρά ελεγχόμενων κινήσεων που εκτελούνται πάντα κάτω από την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων. Η κοιλιακή χώρα, η μέση και οι γλουτοί χρησιμοποιούνται σαν το κέντρο δύναμης επιτρέποντας έτσι το στο υπόλοιπο σώμα να κινηθεί με ελευθερία και ευελιξία. Η μέθοδος συνδυάζει τη δύναμη του νου και του σώματος και την ισορροπία μεταξύ της ανατολικής και δυτικής παράδοσης.

Τι κάνει τη μέθοδο
Pilates τόσο μοναδική;
Τα ειδικά όργανα, σχεδιασμένα από τον Joseph H. Pilates, είναι μοναδικά και κάθε όργανο με τη βοήθεια των ελατηρίων παρέχει την κατάλληλη αντίσταση για δυνάμωμα, τόνωση και επιμήκυνση των μυών. Αντί τη χρήση μιας μόνο ομάδας μυών, η μέθοδος είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε όλο το σώμα να μπορεί να συμμετέχει, χρησιμοποιώντας πολλές ομάδες μυών συγχρόνως. Αντίθετα με τις πολλαπλές επαναλήψεις, η μέθοδος χρησιμοποιεί λιγότερες επαναλήψεις με περισσότερη ακρίβεια και ροή στην κίνηση. Η ιδιαιτερότητα της μεθόδου βασίζεται στη συμβολή του νου, ώστε η κάθε μία άσκηση να πραγματοποιηθεί σωστά. Ο ασκούμενος θα πρέπει να να βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας, όχι μόνο για την επιτυχία της μεθόδου, αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών, οι οποίοι βεβαίως αποτρέπονται χάρη στην παρουσία των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών. Οι τελευταίοι, ισχυρίζονται ότι ο ασκούμενος ανακαλύπτει λειτουργίες των μυών του σώματος του, που ποτέ δεν ήξερε ότι υπήρχαν.

Θεραπευτικές ιδιότητες
Οι pilates προλαμβάνουν, υποστηρίζουν εξισορροπούν και σμιλεύουν το σώμα καθώς και το γυμνάζει ολικά χωρίς να κουράζει την καρδιά και τα ζωτικά όργανα.

Δρα εκκεντρικά και ισομετρικά, αποσυμφορίζοντας τις αρθρώσεις και επιμηκύνοντας όλες τις μυϊκές ομάδες συγχρόνως.

Βελτιώνει τη στάση και την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης

Τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα

Τονώνει το αναπνευστικό σύστημα οξυτονώντας το αίμα και αποβάλλοντας τις τοξίνες και το στρες

Συμμετέχει στη θεραπεία και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Βοηθάει σε προβλήματα βάρους , δίνοντας τόνωση και επιμήκυνση στους μύες της κοιλιάς, της λεκάνης και των μηρών. Επίσης η προοδευτική αυτή μέθοδος είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη:

-γι αυτούς που κάνουν καθιστική ζωή και που έχουν ανάγκη από κινητική δραστηριότητα
-για ηλικιωμένους
-για εφήβους άνω των 12 ετών
-για εγκύους και λεχώνες
-για όσους υποφέρουν από στρες

Επίσης χρησιμοποιείται στη βελτίωση πολλών προβλημάτων όπως:
-σκολίωση
-κύφωση
-αρθροπάθειες
-δισκοκοίλη
-εγχειρήσεις γονάτων
-νευρομυϊκές παθήσεις
-χρόνιους πόνους και τραυματισμούς

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Θεραπεία...

Θεραπεία συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ