Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Φ Φύση

Χρυσάνθεμο: Το λουλούδι της ευτυχίας… Εκμεταλλευτείτε τη θετική ενέργεια του!

Χρυσοκίτρινα ή κιτρινόλευκα, τα χρυσάνθεμα είναι υπέροχα με την χαρακτηριστική αφθονία των πετάλων τους. Μικρά πέταλα που μοιάζουν σαν λεπτεπίλεπτες καλλίγραμμες βαρκούλες, ενωμένες σε ένα σφιχταγκαλιασμένο κέντρο, με απόλυτη τάξη. Οι εσωτερικές κυκλικές σειρές, αποτελούνται από μεγαλύτερα σε μέγεθος πέταλα, ενώ όσο οι κύκλοι προχωρούν προς το κέντρο, τα πέταλα μικραίνουν και ταυτόχρονα αυξάνουν σε αριθμό. Η αφθονία αυτή που χαρακτηρίζει το χρυσάνθεμο συντέλεσε ώστε να θεωρηθεί, από όσους γνωρίζουν τι ευεργετικές ιδιότητες των λουλουδιών, ως λουλούδι ευτυχίας, καθώς όταν υπάρχει αφθονία, υπάρχει ευτυχία. Βέβαια με αυτή την έννοια, δεν αναφερόμαστε στην υλική αφθονία, διότι τα λουλούδια ανήκουν σε μια πιο λεπτοφυή τάξη που απέχει από την υλιστική αντίληψη.

Γνωρίζετε ότι…

Το χρυσάνθεμο είναι το έμβλημα της Ιαπωνίας, της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου; Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν ένα ιδιαίτερο σεβασμό στο φυτικό βασίλειο.  Εκτιμούν και σέβονται τα λουλούδια και προσεγγίζουν με ξεχωριστή ευγένεια, καθώς τα θεωρούν προάγγελους του ουρανού πάνω στη γη. Αυτή τους η αντίληψη οδήγησε ώστε να αναπτύξουν μια ξεχωριστή τέχνη, την τέχνη των λουλουδιών, γνωστή σε εμάς και ως τέχνη της ΙΚΕΜΠΑΝΑ. Αυτοί οι γνώστες της γλώσσας των λουλουδιών, διάλεξαν το χρυσάνθεμο να εκπροσωπεί τη χώρα τους . Πιθανόν τα αμέτρητα πέταλά του να συμβολίζουν για αυτούς τις αμέτρητες ακτίνες του ήλιου που διαχέονται από το πύρινο κέντρο για να χαρίζουν σε όλους εμάς ζωτικότητα και υγεία. Στην κινέζικη παράδοση το χρυσάνθεμο εκπροσωπεί, την πολυμάθεια, τον πλούτο και τη μακροζωία.

Χρήσιμες συμβουλές

Διαλέξτε τα χρυσάνθεμα να είναι εντυπωσιακά, σε χρώμα που διεγείρει το συναίσθημα το οποίο θα σας είναι χρήσιμο, τη συγκεκριμένη εποχή που θα το τοποθετήσετε στον χώρο σας. Να έχετε υπόψη σας ότι το χρώμα παίζει σπουδαίο ρόλο στη διάθεσή σας.

Όταν τα βάζετε στο βάζο, αφαιρέστε κάθε σπασμένο ή χαλασμένο φύλλο και κόψτε την άκρη του κοτσανιού μέσα μέσα στο νερό ώστε να αναζωογονηθούν. Τα χρυσάνθεμα είναι πολύ ανθεκτικά άνθη, όμως θα πρέπει να αλλάζετε καθημερινά το νερό για να τα βοηθάτε να διατηρηθούν ολόφρεσκα για αρκετές μέρες!

Πάντα να θυμάστε!
Να συνδυάζετε την απλότητα με το μέτρο. Δύο-τρία κλαδιά σωστά τοποθετημένα στο βάζο, αρκούν για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ας μάθουμε όλοι μας, να παίρνουμε από τη φύση τόσα όσα μας χρειάζονται. Έτσι θα δηλώσουμε το σεβασμό μας αλλά και τη διάθεσή μας να προστατέψουμε αυτό που μας χαρίστηκε για να είναι δώρο όλων μας που κατοικούμε σε αυτόν τον πλανήτη, τον υπέροχο πλανήτη γη!

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Φύση...

Φύση συνέχεια...