Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Ψ Ψυχολογία

Τι κάνουμε όταν ο σκύλος μας ζηλεύει το μωρό μας;

1) Αφήστε το σκύλο να μετέχει σε όλες τις προετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού.

2) Όταν το μωρό έρθει από το μαιευτήριο, αφήστε το σκύλο σας να το μυρίσει κάθε ρούχο που έχει φορέσει το μωρό πριν αυτό έχει έρθει στο σπίτι.

3) Όταν έρθει η μαμά πρέπει να χαιρετήσει το σκύλο όπως τον χαιρετούσε πριν, και στη συνέχεια να του συστήσει το νέο μέλος της οικογένειας.

4) Κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να κρατήσει το σκύλο με το λουρί, για να μην κινηθεί απρόοπτα. Και επιτρέψτε του να δει και να μυρίσει το μωρό.

5) Μην κρατάτε το μωρό αγκαλιά και συγχρόνως να παίζετε με το σκύλο, για να μην πηδάει πάνω του.

6) Αν συνεχίσετε να έχετε τις δραστηριότητες σας με το σκύλο, όπως πριν τη γέννηση του μωρού και δεν μονοπωλείτε το ενδιαφέρον σας, ο σκύλος θα αποδεχτεί τον ερχομό του μωρού, σαν κάτι αναπόφευκτο.

7) Παρατηρείται το σκύλο, πως φέρεται όταν δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία σας. Είναι φυσικό να ζηλεύει γιατί έως τη γέννηση του μωρού αυτός έπαιρνε όλα τα χάδια της οικογένειας. Βάλτε τον να φέρει, γιατί όχι, την πάνα του μωρού θα νιώσει σπουδαίος.

8) Όταν αρχίσει το μωρό και μπουσουλάει στο χώρο του σκύλου πρέπει να μην μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη. Καλύτερα και για θέματα υγιεινής, να βάζετε το σκύλο στον περιορισμένο χώρο του, ή στο κλουβί του.

9) Παίρνετε το παιδί στους περιπάτους μαζί με το σκύλο, και βάλτε το να παρακολουθεί την εκπαίδευση του. Δώστε του ευκαιρίες να παίξει με μια μπάλα μαζί του, ώστε να δημιουργηθεί μεταξύ τους καλή σχέση.

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Ψυχολογία...

Ψυχολογία συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ