Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Ψ Ψυχολογία

Πώς θα σταματήσουμε την παιδική παχυσαρκία;

Για όλους τους γονείς, να προλάβουν τη παιδική παχυσαρκία είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Όπως γνωρίζουμε όλοι, η παχυσαρκία είναι παράγοντας πολλών κινδύνων για την υγεία και όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική. Τα παιδιά που πάσχουν από παχυσαρκία έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, γίνονται στόχοι bulling  από τους συνομηλίκους τους και αντιμετωπίζουν αυξημένο άγχος.

Πώς μπορούμε, να προλάβουμε την παιδική παχυσαρκία;

1. Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις
Προγραμματίστε τακτικά check-upsγια το παιδί σας, σε συνεννόηση με τον παιδίατρό σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε από τον ειδικό σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού σας, για να είστε σίγουροι πως όλα κυλούν ομαλά.

2. Φροντίστε το παιδί σας να αναπαύεται
Τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερες ώρες από το προτεινόμενο, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, μας ενημερώνουν πολλές μελέτες.

3. Βοηθήστε το παιδί να αποκτήσει καλές συνήθειες
Η σωστή, ισορροπημένη διατροφή είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη και την καλή υγεία του παιδιού σας. Δώστε στο παιδί σας αρκετά φρούτα και λαχανικά, όπως και δημητριακά ολικής άλεσης, πηγές άλιπης πρωτεΐνης και γαλακτοκομικά με χαμηλά ή 0% λιπαρά.

4. Σωματική δραστηριότητα
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι δραστήριο, για τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα. Μπορείτε να επιλέξετε δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια, ώστε να του δώσετε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο.

5. Ελαττώστε τις ώρες στην οθόνη
Ο χρόνος που περνάει το παιδί σας μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες κάθε μέρα.

6. Το φαγητό δεν είναι μέσο για να κάνει το παιδί σας πράγματα.
Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να υπόσχονται στο παιδί τους νόστιμα  σνακ γεμάτα λιπαρά ως αντάλλαγμα για να κάνουν τις δουλειές τους ή να διαβάσουν. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Και, φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να στερείτε από το παιδί σας φαγητό σαν τιμωρία.

 

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Ψυχολογία...

Ψυχολογία συνέχεια...

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ