Συμβουλές για καλύτερο ψήσιμο στο φούρνο

Εκτύπωση
SHARES
Share on FacebookShareShare on TwitterTweet

Το ψήσιμο στο φούρνο μπορεί πολλές φορές να φαίνεται η πιο εύκολη λύση, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια τακτική μαγειρέματος που απαιτεί...τέχνη και τεχνική.

Ποια είναι όμως τα μυστικά που θα μας εξασφαλίσουν καλύτερο ψήσιμο και νοστιμότερο αποτέλεσμα;

Καταρχάς δεν πρέπει να υπερβαίνουμε το χρόνο ψησίματος, αλλά αντίθετα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όταν τον κλείσουμε, ο φούρνος αρχίζει να κρυώνει μετά από 10 λεπτά, τα οποία πρέπει να έχουμε συμπεριλάβει στο χρόνο ψησίματος του φαγητού. Όταν ψήνουμε κατευθείαν κατεψυγμένα τρόφιμα, χρειάζεται να υπολογίζουμε 30 λεπτά περισσότερο χρόνο απ' αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία των προϊόντων. Επίσης, είναι λάθος να χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου, γιατί το αλουμινόχαρτο μονώνει την αντίσταση κι έτσι είναι σαν να ψήνουμε με τη μία μόνο αντίσταση, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακουμπάμε το ταψί κατευθείαν στην κάτω επιφάνεια του φούρνου, γιατί έτσι το καίμε και παράλληλα μειώνουμε την προφύλαξη της εσωτερικής επίστρωσης του φούρνου. Το ταψί πρέπει να μπαίνει τουλάχιστον στην πρώτη ράγα στήριξης [σχάρα). Τέλος, δεν πρέπει να ψήνουμε μαζί γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, γιατί ο τρόπος ψησίματος διαφέρει, ενώ πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα φυτικά τρόφιμα (φρούτα και λαχανικά) έχουν πολύ νερό και επειδή βγάζουν πολλούς υδρατμούς, καθυστερούν το ψήσιμο.

SHARES
Share on FacebookShareShare on TwitterTweet
Add one

Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Χρήσιμα...

  • Μήπως το σπίτι σας δεν σας ηρεμεί;  Αλλάξτε το με το Feng Shui!

    Μήπως το σπίτι σας δεν σας ηρεμεί; Αλλάξτε το με το Feng Shui!

    Θα πιστεύατε ότι για να ζείτε πιο γαλήνια στο σπίτι σας (ειδικά τώρα που αναγκαστικά μένουμε σπίτι με την καραντίνα), αρκεί να αλλάξετε τη θέση ενός επίπλου ή ενός...

    περισσότερα

  • Ξέρετε γιατί δακρύζουμε, όταν κόβουμε κρεμμύδια;

    Ξέρετε γιατί δακρύζουμε, όταν κόβουμε κρεμμύδια;

    Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνονται τα ένζυμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κι έτσι αποσυντίθενται κάποιες χημικές ενώσεις του θείου που επίσης...

    περισσότερα

  • Κόλπο για πιο ώριμο αβοκάντο

    Κόλπο για πιο ώριμο αβοκάντο

    Αν θέλετε να ωριμάσει πιο γρήγορα το άγουρο αβοκάντο σας,  τυλίξτε το σε χαρτί εφημερίδας και αφήστε το εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου.

    περισσότερα

Χρήσιμα συνέχεια...

  • Ξέρετε γιατί δακρύζουμε, όταν κόβουμε κρεμμύδια;

    Ξέρετε γιατί δακρύζουμε, όταν κόβουμε κρεμμύδια;

    Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνονται τα ένζυμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κι έτσι αποσυντίθενται κάποιες χημικές ενώσεις του θείου που επίσης...

    περισσότερα

  • Κηπουρική του φθινοπώρου. Μυστικά και συμβουλές

    Κηπουρική του φθινοπώρου. Μυστικά και συμβουλές

    Τώρα που επιστρέψατε από τις διακοπές, είναι ιδανική ευκαιρία να ασχοληθείτε με πράγματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ηρεμία των διακοπών, όπως είναι ο...

    περισσότερα

  • Δυσκολεύεστε να περάσετε την κλωστή στη βελόνα;

    Δυσκολεύεστε να περάσετε την κλωστή στη βελόνα;

      Ο χρόνος είναι χρήμα και όλοι θέλουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίζουμε τα μικρά καθημερινά προβλήματα που μας εμφανίζονται... Εμείς σας...

    περισσότερα