Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022

Τι ξέρουμε για τα γυαλιά ηλίου;

Ας ξεδιαλύνουμε κάποιους μύθους και αλήθειες που ακούγονται κατά καιρούς γύρω από την προστασία των ματιών μας:

·         Τα χρώματα ενός φακού ΔΕΝ είναι υπεύθυνα για την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η απορρόφηση γίνεται από τη φύση του υλικού και την επεξεργασία στην οποία έχει υποστεί για οφθαλμική χρήση.

·         Η σκουρότητα του φακού ΔΕΝ ενισχύει την απορρόφηση αλλά μειώνει το θάμβος της ηλιοφάνειας που εμποδίζει τη διαύγεια της όρασης, κάνοντάς την πιο άνετη.

·         Ο σκελετός των γυαλιών ΔΕΝ είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς τα γυαλιά ευτελούς αξίας που διατίθενται ανεξέλεγκτα, χρησιμοποιούν κράματα μετάλλων (π.χ. νικέλιο) και συνθετικά υλικά που ευθύνονται για ποικίλες δερματοπάθειες, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

·         Τα πραγματικά προστατευτικά γυαλιά ηλίου διακρίνονται για την ομοιομορφία και την ομοιογένεια της επιφάνειας των φακών τους και δεν προκαλούν αλλοιώσεις και παραμορφώσεις στην όραση.

·         Οι φακοί ανάλογα με το υλικό κατασκευής και τη χρήση τους έχουν χρόνο ζωής. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, οι φακοί δεν αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους και χρειάζονται αλλαγή.Διαβάστε ακόμη στην κατηγορία Χρήσιμα...

Χρήσιμα συνέχεια...