Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ. ΤΑ 7 ΣΗΜΑΔΙΑ

1. Αλλαγές στην ενούρηση

Το πρώτο σημάδι προβλήματος στα νεφρά είναι οι αλλαγές στη συχνότητα ενούρησης καθώς και την ποσότητα των ούρων. Μπορεί να παρατηρηθεί μείωση ή αύξηση, ιδιαίτερα το βράδυ. Μπορεί επίσης τα ούρα να έχουν σκουρότερο χρώμα.

2. Δυσκολία ή πόνος

Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πόνο και τσούξιμο, όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Όταν η λοίμωξη έχει εξαπλωθεί στα νεφρά μπορεί να εμφανιστεί πυρετός και πόνος στην πλάτη και τη μέση.

3. Αίμα στα ούρα

Το αίμα είναι λόγος ανησυχίας. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια άλλη πάθηση, επιβάλλεται όμως να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

4. Πρήξιμο

Τα νεφρά φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες και τα περιττά υγρά από το σώμα. Όταν τα νεφρά δυσλειτουργούν, τα υγρά συσσωρεύονται και προκαλούν οίδημα (στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους και το πρόσωπο).

5. Ρίγη

Η νεφροπάθεια εκδηλώνεται επίσης με ρίγη, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή. Η σοβαρή λοίμωξη στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα) εκδηλώνεται με πυρετό και έντονα ρίγη.

6. Μεταλλική γεύση στο στόμα

Όταν υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά αυξάνεται η ουρία στο αίμα (ουραιμία). Η ουρία διασπάται σε αμμωνία στο σάλιο κι έτσι μένει στο στόμα μια μεταλλική γεύση.

7. Πόνος στα πλευρά

 

Ο πόνος ξεκινά από τα πλάγια του κορμού και διαχέεται στη μέση και τους γλουτούς.

Read more...

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΣΕ 6 ΒΗΜΑΤΑ!

  • Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι το σωστό βούρτσισμα. Οι κινήσεις μας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος δεν θα πρέπει να είναι βίαιες και βιαστικές αλλά απαλές, παλινδρομικές (πέρα-δώθε) και να περιορίζονται σε δύο ή το πολύ σε τρία δόντια.
  • Η οδοντόβουρτσα πρέπει να διαθέτει όσο το δυνατό μικρότερη κεφαλή (πλάτος του τμήματος που περιέχει τις τρίχες.
  • Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα πάνω στο δόντι, με μία κλίση προς τα ούλα, με τρόπο ώστε να αισθανθείτε ότι οι επάνω τρίχες φθάνουν μεταξύ ούλων και δοντιού, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτουν όλο το δόντι.
  • Ένα επιπλέον μέσο προστασίας είναι το οδοντικό νήμα, όπως και τα διάφορα υγρά διαλύματα κυρίως τα φθοριούχα.
  • Καλό είναι να βουρτσίζουμε και τη ράχη της γλώσσας μας, στην οποία συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες μικροοργανισμών, που μπορεί να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία.

 

  • Τέλος, ορισμένα λαχανικά όπως το σέλινο και το καρότο, που έχουν ψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, σύμφωνα με μερικές μελέτες, μπορεί να βοηθούν στο σπάσιμο της μικροβιακής πλάκας.
Read more...

Χρωμα δερματος. Τι λεει για σας;

 

Τι δείχνει για εσάς το χρώμα του δέρματός σας;

Το χρώμα ενός υγιούς δέρματος τείνει προς το ροζ με μερικές λευκές ή κιτρινωπές αποχρώσεις ανάλογα με την επιδερμίδα του κάθε ατόμου. Αν το χρώμα είναι διαφορετικό, τότε αυτό αποκαλύπτει ευαισθησία σε συγκεκριμένες διαταραχές.

Χλωμή απόχρωση: άτομα ψυχρά και παθητικά, που ταλαιπωρούνται από προβλήματα υπερκόπωσης και έλλειψη ενέργειας.

Κιτρινωπό χρώμα: άτομα οξύθυμα, συνήθως δυστυχισμένα, που υποφέρουν από προβλήματα χολής, κακής πέψης, πονοκεφάλους και χαμηλές αντοχές στο στρες.

Γαλαζωπό χρώμα: άτομα πολύ παθητικά, αργά στις κινήσεις τους, και όχι ιδιαιτερα εύστροφα, που τείνουν να υποφέρουν από κακή κυκλοφορία, πρηξίματα στα πόδια, και χιονίστρες.

 

Έντονο κοκκινωπό χρώμα: άτομα ευέξαπτα και αδιαπραγμάτευτα, που υποφέρουν από ηπατικές διαταραχές.

Γκριζωπό χρώμα: άτομα με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το έντονο στρες ή την κατάθλιψη.

Read more...

Κινδυνευω απο γλαυκωμα;

Ποιος κινδυνεύει να αναπτύξει γλαύκωμα; Υπάρχουν ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα τα άτομα που πάσχουν από μυωπία;

Αν και το γλαύκωμα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, είναι πιο συχνό στις μεγαλύτερες ηλικίες και με την αύξηση του μέσου όρου ζωής, οι εκτιμήσεις της επίπτωσης του γλαυκώματος αυξάνονται. Για το λόγο αυτό όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, θα πρέπει κάθε δύο χρόνια να κάνουν έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο.

Άτομα με παράγοντες κινδύνου για γλαύκωμα θα πρέπει να εξετάζονται κάθε χρόνο.

Τέτοιοι παράγοντες κινδύνου είναι οι ακόλουθοι:

 

Αυξημένη ή οριακή ενδοφθάλμια πίεση

Οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος

Ηλικία άνω των 60 ετών

Φαρμακευτική αγωγή µε κορτιζόνη σε σταγόνες τοπικά

Παλαιός τραυματισμός στο μάτι

Μυωπία

 

 

Read more...

4 προβληματα υγειας αναζητουν τις βιταμινες τους!

 

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά και ταλαιπωρείστε από ξηροδερμία και τριχόπτωση; Το πιο πιθανό είναι ότι σας λείπουν βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αν τρώτε λίγο, λανθασμένα ή γρήγορα, τότε είναι επόμενο να αντιμετωπίζετε τις παραπάνω διαταραχές. Δεν συντρέχει όμως λόγος ανησυχίας: μία ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να τις ξεπεράσετε. Κι αν δεν φανεί αρκετή, τότε δεν έχετε παρά να καταφύγετε σε έξτρα συμπληρώματα.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ 

 

Πρόβλημα: Ξηρό δέρμα

Ελλείψεις: Βιταμίνες Α, C και Ε

Συμπληρώματα διατροφής: Υπάρχουν πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής, ειδικά μελετημένα για να επαναφέρουν το δέρμα στα φυσιολογικά επίπεδα ενυδάτωσής του.

 

Πρόβλημα: Κούραση

Ελλείψεις: Μαγνήσιο και σίδηρος

Συμπληρώματα διατροφής: Μπορείτε να καταφύγετε σε συμπληρώματα διατροφής που συνδυάζουν πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Για μεμονωμένα συμπληρώματα μαγνησίου και σιδήρου, θα χρειαστείτε συνταγή γιατρού.

 

Πρόβλημα: Δυσκολία συγκέντρωσης

Ελλείψεις: Βιταμίνες ομάδας Β, βιταμίνη C

Συμπληρώματα διατροφής: Θα χρειαστείτε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής. Αν επιθυμείτε φάρμακα βασισμένα σε μεμονωμένες βιταμίνες, θα πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στο γιατρό σας.

 

Πρόβλημα: Τριχόπτωση

Ελλείψεις: Σίδηρος, πρωτεΐνες, λιπαρά

Συμπληρώματα διατροφής: Θα χρειαστεί να καταφύγετε σε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα με σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και κυστίνη. Για χάπια μεμονωμένου σιδήρου, θα χρειαστείτε συνταγή γιατρού.

 

 

Read more...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

 

 

4 και 5 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα

«Σαββατοκύριακο Ομοιοπαθητικής

για Ψυχικές & Διανοητικές Διαταραχές και Άσθμα με τον Kim Elia»

από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ (ΙΚΚΟ)

με την υποστήριξη του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Ομοιοπαθητικούς και σπουδαστές Ομοιοπαθητικής.

Κλείστε την θέση σας εγκαίρως για να επωφεληθείτε έκπτωση στο κόστος της συμμετοχής σας

 

Για περισσότερες Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: www.ikko.gr και 6945977575

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr